Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare totală de 29,2 miliarde de euro, nu va fi condiționat de reforma în Justiție, ci vor fi doar câteva borne și clarificări, a declarat marți premierul Florin Cîțu la începutul întâlnirii cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României. Potrivit acestuia, pe PNRR au trimise vineri ultimele comentarii și din discuțiile avute cu ministrul Ghinea ar trebui ca acest plan să fie aprobat în ultima săptămână din septembrie.
- “Pe PNRR am trimis vineri ultimele comentarii și din discuțiile avute cu ministrul Ghinea ar trebui ca PNRR să fie aprobat în ultima săptămână din septembrie. Și aici iarăși am văzut o informație în spațiul public care este exagerată – legătura între reforme în Justiție și banii din PNRR. Nu este adevărat. Sunt câteva lucruri acolo care sunt de bun simț, dar n-au nicio legătură cu reforma în justiție așa cum vrem noi să o facem, deci PNRR-ul nu o să fie condiționat de reforma în justiție cum ne-am asumat-o în MCV, sunt doar câteva borne și clarificări.
- Vă dau un exemplu de modificare: după ce legea este modificată prin amendament, să fie publicată întreaga lege cu noul amendament noua formă, nu doar amendamentele, deci să fie clară pentru toată lumea care este ultima formă. Acesta este exemplu de modificare care apare în PNRR, dar nu avem legile Justiției așa cum discutăm în spațiul public.”, a declarat marți premierul Florin Cîțu.
Comisia Europeană a prezentat luna trecută stadiul #PNRR-urilor celor 27 de state membre: Planurile a 14 țări fiind admise, 3 țări nu au trimis încă, iar PNRR-ul a 10 state, printre care România și Ungaria, se află în lucru.
Add comment