Start-Up Zone

București-Ilfov: Cele 3 organizații care vor împărți granturile de câte 25.000 Euro unor tineri șomeri să-i facă patroni de firme

Au fost selectate 3 organizații care vor derula proiecte în București și județul Ilfov, prin care se vor acorda, printre altele, și granturi de până la 25.000 de euro fiecare unor tineri șomeri, pentru a-i ajuta să înceapă o activitate ca patroni de firme.

Vorbim despre linia de finanțare Viitor pentru Tineri NEETs II, din cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Am mai scris despre organizațiile selectate să deruleze proiecte în mai multe județe, în cadrul acestei linii de finanțare.

Acum, este vorba despre regiunea de dezvoltare București-Ilfov. Aici, au fost selectate 3 proiecte în care vor fi incluși tinerii NEETs – adică acei tineri care nu au nici loc de muncă și nici nu mai urmează o formă de învățământ.

LISTA București-Ilfov: Cele 3 proiecte sunt:

  1. Educatie, Formare si Ocupare pentru Tinerii NEETs din Regiunea Bucuresti Ilfov – , în valoare de 3,8 milioane de lei, derulat de firma Verifield SRL, din București
  2. Energie vie pentru tineri NEETS – 4,8 milioane lei, derulat în București-Ilfov de firma Euro Jobs SRL, din Petroșani, jud. Hunedoara.
  3. VIITOR – Valorificarea, Instruirea si Integrarea Tinerilor prin Ocupare si Responsabilizare – 3,2 milioane de lei, derulat în regiunea București-Ilfov de către Asociația „Brahma”, din satul Razvani, care aparține de orașul Lehliu Gară din județul Călărași.

Mai departe, cele două firme și ONG-ul care vor derula proiectele vor semna contractele de finanțare cu Autoritatea de Management POCU din subordinea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) și se vor apuca să recruteze tinerii NEETs care vor fi incluși în program.

Mai multe detalii aici

Redactia START UP ZONE

Add comment