Start-Up Zone

Panouri fotovoltaice pentru romanii speriati de facturi: relaxarea conditiilor de finantare, cel mai mare cadou in criza energetica actuala

Romanii ar putea beneficia in perioada urmatoare de o relaxare a conditiilor pentru acordarea finantarii pentru montarea de panouri fotovoltaice.

Criza energetica actuala determina autoritatile sa regandeasca conditiile impuse in Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica, in vederea acoperirii necesarului de consum si livrarii surplusului in reteaua nationala. Administratia Fondului pentru Mediu tocmai a transmis ca isi doreste simplificarea modului de desfasurare si de finantare, in acest moment ghidul de finantare al programului fiind inca in faza de elaborare.

Se pare ca iarna va fi mai usor “de dus” pentru romani

 Acesta ar putea fi, practic, cel mai mare cadou pe care consumatorii romani de energie electrica il pot primi in actuala criza energetica

Autoritatile anticipeaza ca anul acesta va fi o cerere uriasa pentru panourile fotovoltaice, pe fondul scumpirilor accelerate ale facturilor.

Sute de mii de gospodarii vor sa isi instaleze panouri fotovoltaice, din cauza facturilor exagerat de mari

“Din calculele noastre, cererea este una imensa, de sute mii de gospodarii, probabil, care doresc sa instaleze asemenea panouri fotovoltaice. Noi trebuie sa eliminam barierele institutionale, birocratice, sa crestem capacitatea de implementare. Am identificat sursele pentru finantare si putem asigura un buget multianual de ordinul miliardelor de lei pentru acest program national foarte mult asteptat. Singura bariera ramane partea de cantitati de panouri fotovoltaice produse si capacitatea de instalare a companiilor care lucreaza in acest domeniu. Daca reusim sa facem aceasta descentralizare, cu siguranta rezolvam partea administrativa si birocratica”, transmite ministrul Mediului. 

Multi romani cauta acum solutii diverse pentru a-si reduce costurile cu incalzirea din timpul iernii care ne bate la usa si care se anunta una plina de provocari pe pietele energetice! Simplificarea conditiilor din acest program vine intr-un moment cat se poate de oportun!
Administratia Fondului pentru Mediu este principala institutie care asigura suportul financiar pentru realizarea proiectelor si programelor pentru protectia mediului, constituita conform principiilor europene „poluatorul plateste” si „responsabilitatea producatorului”. Administratia Fondului pentru Mediu functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in coordonarea Ministerului Mediului. 

sursa: manager.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment