Start-Up Zone

Europa cu trenul: Comisia Europeană oferă bilete de tren pentru 35.000 de tineri pentru a vizita Europa, în această toamnă

DiscoverEU oferă 35.000 de bilete de tren pentru tineri în această toamnă

Comisia Europeană lansează apelul de toamnă DiscoverEU, care va oferi bilete de tren pentru a vizita Europa pentru 35.000 de tineri, potrivit unui comunicat al comisiei.

Apelul este deschis începând de astăzi și până la 25 octombrie pentru candidații din țările participante la programul Erasmus+. Pentru a câștiga un bilet, tinerii sunt invitați să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la cinci întrebări și la o întrebare de departajare.

Candidații născuți între 1 ianuarie și 31 decembrie 2004, care vor trece cu succes testul de selecție, vor putea călători în Europa timp de 30 de zile în perioada 1 martie 2023 – 29 februarie 2024. În cadrul Anului European al Tineretului 2022, numărul de bilete puse la dispoziție a crescut la un total de 70.000 în acest an.

Întrucât DiscoverEU face acum parte din programul Erasmus+, se pot înscrie și participanți din Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

Beneficiarii vor continua să primească un card de reduceri cu peste 40.000 de reduceri la transport public, cultură, cazare, mâncare, sport și alte servicii disponibile în țările eligibile.

Sursa: economedia.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment