Start-Up Zone

Modificarea taxării la jocurile de noroc: Impozit de până la 40% pentru câștiguri

Persoanele care câştigă la jocuri de noroc vor avea de dat mai mulți bani statului, potrivit proiectului care vizează modificarea Codului fiscal. Se va plăti impozit inclusiv în cazul cazul câștigurilor la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine sau lozuri de peste 600 de lei.

Amintim că, în prezent, impozitate sunt doar câștigurile care depășesc suma de 66.750 de lei. Proiectul prevede că de la 1 august, veniturile din jocuri de noroc se impun prin reţinere la sursă. Impozitul datorat se determină la fiecare plată, prin aplicarea următorului barem de impunere asupra fiecărui venit brut primit de un participant, de la un organizator sau plătitor de venituri din jocuri de noroc:

  • până la 3.000 de lei, inclusiv – impozitul va fi de 10%
  • peste 3.000 – 10.000 de lei, inclusiv – impozitul va fi de 300 de lei + 20 % pentru ceea ce depăşeşte suma de 3.000 de lei
  • peste 10.000 de lei – impozitul va fi de 1.700 de lei + 40% pentru ceea ce depăşeşte suma de 10.000 de lei

Potrivit expunerii de motive, în cazul veniturilor obținute din jocuri de noroc, se propune menținerea modalității de determinare a impozitului pe venit prin aplicarea unui barem de impunere cu tranșe de venit asupra fiecărui venit brut, cu cote de impunere cuprinse între 10% și 40%. Totodată, baremul de impunere propus cuprinde și modificarea tranșelor de venit.

În cazul veniturilor obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri se propune modificarea plafonului neimpozabil la nivelul a 600 lei, inclusiv, pentru fiecare fiecare venit brut primit de contribuabil.

SURSA: LEGESTART.RO

Redactia START UP ZONE

Add comment