Start-Up Zone

Cine sunt angajatii romani care vor primi 8 salarii compensatorii, in caz de concediere

O categorie de angajati din tara noastra va beneficia, in caz de concediere, de plata a opt salarii compensatorii.

Este vorba despre anagjatii sistemului bancar, ale caror joburi sunt, in buna parte, in pericol de a fi eliminate, pe fondul digitalizarii accentuate pe care o desfasoara sistemul, in aceasta perioada si care se va amplifica in viitor. 

In acest context, se impune adoptarea unei forme de protectii pentru angajatii bancilor, cred specialistii in domeniu, iar pentru acestea au inceput deja negocierile dintre sindicate si patronate.

“Ne asteptam sa urmeze restructurari in randul bancilor. Parerea noastra este ca programul de desfiintare de agentii bancare si sistemul de digitalizare accelerata va continua. Ma astept ca modelul implementat de Raiffeisen Bank care a desfiintat casieriile din sucursalele bancii sa fie urmat si de alte banci.

Raiffeisen Bank a fost un model si cred ca, in curand, vor renunta la casierii si BCR si BRD. De aceea, trebuie sa gasim solutii de protectie pentru angajatii bancilor”, a declarat Constantin Paraschiv, pentru economica.net. 

Mai mult decat atat, sursa citata vorbeste si despre faptul ca se poarta discutii inclusiv pentru cresterea nivelului salarial minim, de la 2.500 lei brut la 3.500 lei brut.

 Totodata, o alta revendicare este ca angajatii sa beneficieze de plata cheltuielilor cu utilitatile (electricitate, gaze, internet etc), in valoare de cel putin 200 de lei pe luna, precum si cheltuielile legate de curierat.

sursa: manager.ro

Redactia

Add comment