Start-Up Zone

Ghidul pentru investiții în activități productive (Acțiunea 4.1.1) este în proces de consolidare și definitivare.

În urma unei solicitări a fonduri-structurale.ro cu privire la stadiul apelului POC 4.1.1. „Investiții în activități productive”, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis astăzi, 20 decembrie 2021, faptul că ghidul solicitantului este în proces de consolidare și definitivare la nivelul MIPE, iar versiunea finală va fi publicată în primul trimestru al anului 2022.

Ulterior aprobării și publicării variantei finale a Ghidului solicitantului, cei interesați vor avea la dispoziție o perioadă de timp pentru pregătirea proiectului în vederea depunerii acestuia.

Descarcă răspunsul MIPE

Context

În cadrul unei consultări cu mediul de afaceri, Ministerul a transmis modificările agreate și pașilor următori în lansarea apelului de proiecte, printre care:

  • firmă va putea solicita un grant de investiție de cel mult 5 ori valoarea cifrei de afaceri pe care a înregistrat-o în anul 2019, iar departajarea se va face în baza unui sistem de evaluare, pe criterii obiective;
  • până la un scor de maximum 60 de puncte (60% din punctaj), proiectele vor fi evaluate automat și ierarhizate în funcție de punctajul obținut. În a doua etapă, în ordinea punctajului obținut, dosarele vor fi evaluate în funcție de criteriul verde (40% din punctaj) și doar până la atingerea limitei maxime de 358 milioane de euro.

sursa: fonduri-structurale.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment