Start-Up Zone

Luni, 22 noiembrie este termenul pentru depunerea Formularului 097

Luni, 22 noiembrie este termenul pentru depunerea notificării pentru aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare –  formularul(097).

Notificarea pentru aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare se depune:

  • Pentru intrarea, prin opţiune, în sistem, până la data de 20 inclusiv a lunii anterioare începerii perioadei fiscale din care va aplica sistemul TVA la încasare – persoanele impozabile care în anul precedent au realizat o cifră de afaceri care nu depăşeşte plafonul de 4.500.000 şi nu au aplicat sistemul TVA la încasare în anul precedent, cu condiţia ca la data exercitării opţiunii să nu fi depăşit plafonul pentru anul în curs.
  • Pentru intrarea, prin opţiune, în sistem, de către persoanele impozabile care se înregistrează în scopuri de TVA în cursul anului, fie începând cu data înregistrării în scopuri de TVA, fie ulterior în cursul anului înregistrării în scopuri de TVA.
  • Pentru ieşirea din sistem, prin depăşirea plafonului de 4.500.000, până la data de 20 inclusiv a lunii următoare perioadei fiscale în care persoana impozabilă a depăşit plafonul – persoanele impozabile care aplică sistemul TVA la încasare şi care depăşesc plafonul.
  • Pentru ieşirea din sistem, prin opţiune, între data de 1 şi 20 ale oricărei luni – persoanele impozabile care aplică sistemul TVA la încasare şi care nu depăşesc în cursul unui an plafonul de 4.500.000, dar care renunţă la aplicarea sistemului respectiv

Modelul, conţinutul şi instrucţiunile de completare ale formularului (097) “Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare au fost aprobate prin OPANAF 1503/2016.

sursa:legestart.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment