Start-Up Zone

EY Webinar: Scheme de ajutor de stat pentru investiții – aspecte practice și recomandări

EY România vă invită în data de 23 noiembrie, începând cu ora 10:00, să participați la EY Webinar: Scheme de ajutor de stat pentru investiții – aspecte practice și recomandări.

În cadrul webinarului se va trece în revistă provocările pe care le întâmpină companiile în accesarea surselor de finanțare pentru dezvoltarea proiectelor de investiții, cu accent pe schemele de ajutor de stat disponibile în România.

Schemele de ajutor de stat reglementate prin HG 807/2014, având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie și HG 332/2014, destinată sprijinirii investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, oferă companiilor oportunități de finanțare foarte atractive. Companiile au ocazia de a afla care sunt etapele principale în cadrul procesului de aplicație și condițiile care trebuie îndeplinite pentru a avea succes în accesarea de finanțare nerambursabilă.

În cadrul webinarului, se va aborda și aspecte relevante de natură juridică, respectiv din legislația fiscală, precum schemele de deducere, inclusiv pentru zona de cercetare-dezvoltare.

Printre temele abordate în cadrul discuției online se menționează:

  • Context și perspectivă economică pentru generarea investițiilor. Rolul schemelor de ajutor de stat în dezvoltarea investițiilor/companiilor și dezvoltarea regională.
  • Etape de parcurs, condiții de eligibilitate, provocări, probleme întâlnite în practică și recomandări pentru investitorii care doresc să acceseze ajutorul de stat prin:
    • Schema de ajutor de stat pentru finanțarea investițiilor în active (HG nr. 807/2014);
    • Schema de ajutor de stat pentru susținerea costurilor salariale aferente locurilor de muncă nou create (HG nr. 332/2014).
  • Facilitățile fiscale disponibile pentru investitori și beneficiile adiționale ale deducerilor aferente
  • Aspecte juridice de avut în vedere în contexul investițiilor care beneficiază de scheme de ajutor de stat.

Webinarul va fi difuzat live marți, 23 noiembrie, începând cu ora 10:00, pe următoarele platforme:

hotnews.ro | Pagina de Facebook HotNews | Pagina de Facebook EY România | YouTube HotNews

Website

Redactia START UP ZONE

Add comment