Start-Up Zone

Germania: fond de 10 mld. euro pentru finanţarea start-up-urilor din tehnologie

Germania a decis să deblocheze 10 miliarde de euro pentru finanțarea start-up-urilor din tehnologie în etapa lor de creştere. Decizia este menită să impulsioneze sectorul crucial pentru înfiinţarea de noi locuri de muncă în cea mai mare economie a Europei.

Banii vor fi distribuiţi printr-un fond de investiţii destinat să răspundă dificultăţilor cu care se confruntă start-up-urile atunci când încearcă să strângă capital de risc, au declarat marţi ministrul german al Finanţelor, Olaf Scholz, şi ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, citați de Bloomberg și Agerpres.

“Start-up-urile sunt motoare ale schimbării structurale. Ele creează locuri de muncă şi asigură baza pentru prosperitatea viitoarea şi creşterea economică în Germania şi Europa”, a subliniat Peter Altmaier.

Un studiu realizat de firma de consultanţă EY a relkevat faptul că start-up-urile germane precum firma de tehnologie financiară N26, producătorul de taxiuri aeriene Lilium şi platforma de călătorie Omio au strâns anul trecut o finanţare de aproximativ 4,5 miliarde de dolari, cele mai multe runde de atragere de fonduri fiind în continuare dominate de investitorii străini.

sursa: cursdeguvernare.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment