Start-Up Zone

Florin Cîţu: “Execuţia bugetară nu este satisfăcătoare!”

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, că “execuţia bugetară nu este satisfăcătoare”, întrucât a găsit 2 miliarde de lei nefolosite, deşi au fost alocate pentru primul semestru, dar şi 86 de miliarde de lei credite de angajament nefolosite, transmite News.ro.

Florin Cîţu a fost întrebat, marţi, despre declaraţia lui Alexandru Nazare care reclamă un deficit de 13 miliarde de lei: “Eu nu stau să comentez declaraţiile fostului ministru. Pe de o parte spunea că situaţia era foarte bună şi nu trebuia demis, pe de altă spune că deficitul este mare. Trebuie prima dată singur să-şi dea seama care este situaţia şi apoi mai discutăm”.

Întrebat despre rectificarea bugetară, Cîţu a afirmat: “Avem calendarul pentru rectificarea bugetară. Avem o situaţie pe fiecare minister, vedem unde sunt lucrurile. V-am spus că sunt 12 miliarde de lei care nu au fost cheltuiţi, deşi erau alocaţi pe primul semestru. De aici trebuie să începem, să vedem unde sunt aceşti bani”.

Premierul a afirmat, de asemenea, că a găsit 86 de miliarde de lei credite de angajament nefolosite în primul semestru: “Este clar că execuţia bugetară nu e satisfăcătoare din punctul meu de vedere. Vreau întâi să mă uit la detalii şi apoi discutăm”, a mai declarat Cîţu.

Diana Spătaru

Add comment