La finele anului 2020, Timișul a demarat un proiect complex de promovare și informare digitală pentru turiști, cu denumirea „Discover Timis”, devenind astfel primul județ din vestul României care implementează o strategie digitală de promovare a turismului în regiune.
Povestea celor mai frumoase obiceiuri, atracții sau locuri din Timiș, unele necunoscute chiar și bănățenilor, este acum disponibilă în spațiul online printr-o aplicație mobilă și un website, menite să acopere cele două tipuri de canale, web & mobile, pe care utilizatorii le preferă în ziua de astăzi.
Aplicația Discover Timis este disponibilă gratuit în Google Play și AppStore și targetează atât localnicii cât și turiștii. În primele două zile după lansare, aplicația a fost descărcată de peste o mie de persoane!
“Considerăm această aplicație extrem de importantă, pentru că se încadrează într-un nou trend de digitalizare care există în toate domeniile. Gândiți-vă cum se făcea turismul acum 30 de ani și cum se face acum. Gândiți-vă ce înseamnă aplicațiile moderne precum Booking sau Tripadvisor, care permit relaționarea directă a turistului cu locurile în care vrea să meargă, poate împărtăși opiniile”, spune Mihai Ritivoiu, președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș.
Aplicații mobile și websiteuri cu un grad înalt de complexitate pentru administrația publică
Aplicația mobilă și website-ul Discover Timiș sunt construite pe o platformă specializată de promovare și informare turistică realizată de echipa Eventya.
Pentru a ajuta destinațiile turistice să devină vizibile și să își poată prezenta atractiv oferta într-un timp cât mai scurt, platforma Eventya permite construirea unei aplicații mobile + website integrat în maxim o lună de la data semnării contractului
Aplicațiile sunt ghiduri turistice complete, cu multiple funcționalități, mereu la îndemâna turiștilor pe telefonul mobil. Permit construirea de tururi tematice, ghiduri audio, identificarea și filtrarea locațiilor din proximitate.
Disponibile în engleză și română, ghidurile turistice reprezintă proiecte complexe, al căror impact se vede în timp și este dat de calitatea și actualitatea informațiilor pe care acestea le prezintă. Platforma este una colaborativă, iar cei care oferă servicii de cazare, masă, ghidaj turistic, sport și aventură sau organizatorii de evenimente pot primi acces în platformă și își pot administra singuri informațiile, pentru a le menține cât mai actuale.
Aplicațiile construite pe platforma Eventya au fost premiate de-a lungul anilor în cadrul mai multor gale sau conferințe specializate pe turism. Printre administrațiile publice ce au optat pentru soluțiile web dezvoltate de echipa Eventya se numără Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, Consiliul Județean Brașov, Primăria Municipiului Piatra-Neamt, Consiliul Județean Harghita, Municipiul Iași, Municipalitatea din Reghin, Primăria Orașului Mioveni și alții.
sursa: administratie.ro
Add comment