Start-Up Zone

Masura 3 – Investiii a fost anulata de catre Ministerul Economiei

Ministrul economiei, Claudiu Nasui, a anuntat miercuri, 09.06.2021, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria, anularea Masurii 3 – Granturi pentru Investii.

Desi in ultimele luni, a anuntat ca motiv al blocarii masurii 3, o presupusa frauda a functionarilor care au gestionat aplicatia si faptul ca el nu este de acord cu anumite cheltuieli eligibile (spatiile de lucru), astazi (09.06.2021), ministrul economiei Claudiu Nasui a invocat lipsa banilor, ca motiv pentru anularea programului.

De altfel, acesta a anuntat ca bugetul de pe masura 3, va fi mutat la masura 2.

Cei 27736 de antreprenori, care au depus aplicatii in cadrul acestui program, au ramas cu ochii in soare si sunt extrem de nemultumiti de aceasta decizie a ministrului.

Ministrul a mai anuntat ca intentioneaza ca in viitor sa demareze un alt program similar cu Masura 3, insa conform expertilor in accesarea fondurilor nerambursabile, cel mai devreme cand ar putea fi lansat acest program, ar fi peste cel putin 4-5 luni de zile.

Anularea unui program guvernamental, organizat de institutiile statului este o decizie fara precedent a unui guvern din Romania, fapt ce va duce la decredibilizarea Romaniei si a mediului de afaceri din Romania.

*Stire in curs de actualizare

startupzone

Add comment