Start-Up Zone

Veste bună pentru elevi și studenți, chiar înainte de vacanța de vară. Statul este pregătit să le ofere sume importante de bani. Înscrierile se finalizează peste câteva zile.

Prea puțini români știu că, de aproape două decenii, statul oferă bani pentru elevi și studenți, ce pot fi folosiți pentru achiziționarea unui calculator nou. Potrivit Legii nr. 269/2004, tinerii din România, fie că sunt elevi sau studenți înscriși în învățământul de stat sau particular acreditat, pot primi, prin programul „Euro 200”, bani pentru cumpărarea unui calculator nou, ce poate fi desktop, laptop sau netbook. Una dintre condiții: să aibă vârsta de până la 26 de ani.

De când a fost lansat programul, valoarea ajutorului pentru elevi și studenți a rămas neschimbată, 200 de euro, ce se calculează în funcție de cursul de schimb valutar pentru ultima zi a lunii precedente cumpărării aparatului.

Pe 31 mai 2021 calendarul din acest an al „Euro 200” a fost stabilit, prin intermediul Ordinului Ministerului Educației nr. 3.851/2021, publicat în Monitorul Oficial nr. 559. Potrivit acestuia, cei interesați se pot înscrie până la data de 15 iunie. Prima listă a beneficiarilor va fi afișată pe euro200.edu.ro pe 9 iulie. Contestațiile vor putea fi depuse de atunci până pe 13 iulie, iar pe 30 iulie se va publica lista finală a elevilor și studenților care vor primi cei 200 de euro de la stat. Bonurile valorice se vor transmite beneficiarilor în perioada 20 – 27 august, utilizarea acestora fiind posibilă între 20 august și 15 octombrie 2021.

Diana Spătaru

Add comment