Start-Up Zone

Fondul de investiții AMAVI Capital lansează noi fonduri pan-europene pentru firmele care dezvoltă tehnologii inovatoare pentru sectorul imobiliar

Fondul de investiții AMAVI Capital pan-european lansează noi fonduri pentru firmele care dezvoltă tehnologii inovatoare pentru sectorul imobiliar (PropTech), cu valoarea totală de 60 de milioane de euro.

Fondul de investiții AMAVI Capital a strâns 30 de milioane de euro, dar intenționează să ajungă la o valoare totală de 60 de milioane de euro.

Fondul pan-european de private equity va face investiții în 15 companii europene în fază de scale-up, care aduc tehnologii inovatoare în domenii ca imobiliarele, administrarea clădirilor, construcții, instalații, proiectare, eficiență energetică și altele.

AMAVI Capital este acționar, printre altele, într-o companie belgiană, Shayp, care a dezvoltat un sistem de detectare automată a scurgerilor de apă din instalațiile clădirilor, pentru a preveni inundațiile și risipa de apă. Investiția fondului în această firmă a fost de 1,9 milioane de euro.

De asemenea, AMAVI a investit 2 milioane de euro într-o companie IT finlandeză, Gbuilder, care a realizat o tehnologie prin care cumpărătorii de locuințe pot să-și aleagă online finisajele pentru noile proprietăți, cu ajutorul imaginilor tridimensionale.

O altă companie în care AMAVI Capital este acționar este Finch Buildings, din Olanda, care a dezvoltat un sistem de construcții din module prefabricate, pe bază de panouri din lemn tip CLT (Cross Laminated Timber). Olandezii susțin că pot să construiască rapid clădiri cu până la 16 niveluri din prefabricate CLT.

Diana Spătaru

Add comment