Start-Up Zone

București. Rata de incidență a cazurilor COVID a scăzut la 3,46 la mie. Prefectul a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, pentru a cere eliminarea restricțiilor de weekend (interzicerea circulației între 20-05 și închiderea magazinelor la ora 18)

Am convocat deja Comitetul pentru Situații de Urgență, cerem opinia autorităților sanitare și luăm o decizie. Cel mai devreme, o relaxare ar putea începe de la ora 00:00, cu efecte care se pot vedea în weekend. Ca să se deschidă restaurantele la interior, incidența trebuie să scadă sub 3 la mie”, a declarat prefectul Capitalei la Digi24.

Cinematografele și restaurantele nu își schimbă încă programul, a spus Alin Stoica, deoarece și în cazul lor e nevoie ca rata de infectare să coboare sub 3 la mie. Se pot redeschide însă sălile de sport.

Ieri, rata de incidență era de 3,68. Din 20 aprilie valoarea acesteia a marcat un trend descendent de sub 5 la mie. Datele privind evoluția ratei de incidență în București pot fi consultate aici.

Anterior, restricțiile au fost prelungite în data de 24 aprilie după ședința Consiliului Municipal pentru Situații de Urgență București, dar prefectul menționa atunci că vor fi luate noi decizii dacă rata scade sub 3,5 la mie.

Diana Spătaru

Add comment