Start-Up Zone

Ministerul Economiei: Florin Cîțu nu mai are susținerea noastră. Poate este opțiunea PNL, dar nu mai are susținerea noastră

Potrivit Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, miniștrii USR PLUS nu s-au răzgândit în privința premierului Florin Cîțu, deși au participat la ședința de Guvern. ”Florin Cîțu nu mai are susținerea noastră. Poate este opțiunea PNL, dar nu mai are susținerea noastră”, a spus Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui a spus, vineri, că mesajul președintelui USR, Dan Barna, a fost foarte clar și nu s-a schimbat nimic în ceea ce îl privește pe Florin Cîțu.

Faptul că ne-am dus la ședința de Guvern nu înseamnă că s-a schimbat ceva. Agresiunea pe care a făcut-o premierul Florin Cîțu revocând unilateral un ministru USR PLUS este, în continuare, de neînțeles, mai ales în contextul în care Vlad Voiculescu începuse o luptă cu mafia din sistemul de sănătate de stat, o mafie care a pătruns foarte puternic în acest sistem (…) capabilă să facă orice pentru a-și atinge interesele

– a spus Claudiu Năsui

Ministrul Economiei este de părere că „degeaba ne supărăm din când în când atunci când se întâmplă câte o tragedie națională, ieșim în țară și cerem schimbarea, dacă în momentul când vine schimbarea ea nu poate fi înfăptuită”, afirmând că miza nu este „o ceartă pe cine este ministru, ci pe reforme și pe capacitatea de a reforma un sistem care chiar de 30 de ani funcționează în mod greșit”.

Claudiu Năsui a mai spus că în ședința membrilor USR PLUS, s-a reiterat faptul că Florin Cîțu nu are susținerea Alianței în acest moment, iar Dan Barna, la ședința de partid, i-a cerut demisia premierului Florin Cîțu.

Întrebat dacă miniștrii USR PLUS iau în calcul demisia din Guvern dacă Florin Cîțu nu demisionează, Claudiu Năsui a spus că „toate lucrurile astea trebuie stabilite în forurile de conducere statutare ale Alianței USR PLUS, să stabilim un curs care să nu trădeze electoratul nostru”.

Claudiu Năsui pare surprins de faptul că premierul a demis un ministru, după ce acesta nu l-a informat înainte de a publica Ordinul în Monitorul Oficial. În același timp, declarațiile Ministrului Economiei par să se teamă și de o ulterioară demitere a acestuia, având în vedere că și Ministerul Economiei poate fi demis de către premier.

Diana Spătaru

Add comment