Start-Up Zone

Ministrul Economiei încearcă să mascheze întârzierea programului HoReCa. Reacții din partea antreprenorilor

Ministerul Economiei încearcă încă odată să mascheze întârzierea programului HoReCa prin declarații pe pagina acestuia de Facebook pline de speranță pentru antreprenorii care așteaptă fondurile pentru a supraviețui crizei COVID-19.

Azi m-am întâlnit cu ministrul Vlad Voiculescu într-un grup de lucru cu reprezentanții industriei HoReCa.

Principala concluzie a fost că românii au nevoie de o rază de speranță în această luptă prelungită cu pandemia. Așadar, discuția s-a axat pe elaborarea unui plan de deschidere a economiei, fie el și cu valoare orientativă.

Sănătatea romanilor este cea mai importantă, dar și libertatea acestora de a munci și de a produce valoare adăugată în economie și de a-și câștiga traiul zilnic.

Țin să-i mulțumesc ministrului Vlad Voiculescu pentru deschidere.

– a declarat Claudiu Năsui pe pagina acestuia de Facebook

Reacțiile din partea antreprenorilor afectați de criza COVID-19 la declarațiile Ministrului Economiei, nu au întârziat să apară, mulți dintre aceștia contestând modul în care programul HoReCa a fost gestionat de la bun început. Programul trebuia să se deschidă la începutul anului 2021, însă până și astăzi tot ce primesc antreprenorii sunt promisiuni de accelerare a deschiderii programului și niciun fapt concret.

Unele dintre comentariile antreprenorilor la postarea lui Claudiu Năsui au fost următoarele:

Nu vrem “raze de speranța”. Vrem despăgubiri pentru un an de închidere 100%.

– a scris un antreprenor

Acești oameni nu reprezintă HORECA, doar interesele lor personale. Cine i-a numit reprezentați ai HORECA? Este dovada categorica a sabotajului din interior a acestei industrii. Acești oameni nu mă reprezintă. Sunt niste escroci care au făcut bani din munca la negru cu complicitatea autorităților.Ați întrebat vrun angajat Horeca ce probleme are? Cum muncește? La ce program și pe ce bani? Claudiu Nasui Vlad Voiculescu . Băieți, treziti-va! că sunteți puțin pe margine.

3 paragrafe de scris nimic. Ați identificat niste focare la restaurantele care respecta regulile? De ce nu le deschideți și postați echipe de polițiști care sa patruleze sa se respecte regulile?

O alta postare despre nimic…. concret, ce ati hotarat? Dupa 3 luni de guvernare veniti cu asemenea generalitati? Nu ati aflat din aceasta “mare” intalnire si ca Horeca asteapta de 5 luni grantul 2, si ca fiecare zi de intarziere pune lacatul pe usa tot mai multor firme din domeniu??? Daca ati fi fost in opoziție ati fi înroșit fb cu postari la adresa intarzierilor pe granturi…rusine!!!

Diana Spătaru

Add comment