Start-Up Zone

Ministerul Economiei NU răspunde la solicitările și întrebările jurnaliștilor

Antreprenorii români vor să știe ce programe cu fonduri nerambursabile sunt disponibile în următoarea perioadă, având în vedere că acestea se confruntă cu pierderi majore provocate de criza COVID-19. Ministerul Economiei nu pare că vrea să răspundă la întrebările și solicitările jurnaliștilor, chiar dacă întrebările adresate de aceștia sunt unele simple, de tipul “Ce programe cu fonduri nerambursabile pentru IMM-uri doriți să demarați/ implementați in 2021?” sau care este “Data și perioada lansării programului START TECH INOVATION sau orice alt program ce va finanța start-up-urile”.

Singurul răspuns oferit de către Ministerul Economiei a fost că este solicitarea a fost supusă termenului legal de 30 de zile, datorită complexității acesteia și datorită volumului mare de muncă depusă. Întrebarea este acum, muncă depusă pentru ce? Solicitările nu sunt onorate, plățile sunt nu sunt făcute, de ce Ministerul Economiei nu poate răspunde prompt la o întrebare simplă. Menționam si faptul că întrebările adresate Ministerului Economiei nu sunt complexe, ca sa poată intra sub incidenta art.7, alin.1, din legea 544/2001, iar Ministerul Economiei doar încearcă sa tergiverseze răspunsul care îi interesează în mod deosebit pe antreprenori.

Situația în care Ministerul Economiei nu răspunde rapid și eficient solicitărilor transmise acestuia nu este una nouă, în contextul în care mai mulți antreprenori au reclamat că Ministerul amână să răspundă la întrebări simple, din lipsa de perspectivă asupra viitoarelor programe de tip Start-Up sau pentru IMM-uri.

Numărul de înregistrare pentru solicitarea transmisă este 168172/24.03.2021.

De asemenea, am încercat să îl contactăm telefonic pe Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, în mai multe rânduri, însă acesta nu pare să răspundă nici la telefon, nici la mesajele transmise. Dacă transparența este atât de importantă pentru Ministrul Economiei, atunci de ce nu nu o regasim si in realitate ?

Redactia

Add comment