Start-Up Zone

Dragoş Dragoteanu, Euroest Invest: Nu vă bazaţi pe Guvern. Nu poți să reprezinți patronii când nu ai avut un angajat în viața ta și nu ai făcut profit un leu!

Dragoş Dragoteanu, unul dintre jucătorii importanți in domeniul imobiliar și fondatorul companiei Euroest a declarat că Ministerul Economiei, Claudiu Năsui nu poate înțelege nevoile IMM-urilor dacă acesta nu a condus vreodată o companie sau o afacere, oricât de mică ar fi aceasta.

Am studiat cu mare atenție CV-ul ministrului de care depinde relația IMM-urilor cu guvernul. Nu-l cunosc personal pe dl. Năsui Claudiu-Iulius-Gavril, dar daca ar fi sa-l angajez la vreuna din firmele mele nu i-as da nicio șansa. Pregătirea tânărului ministru nu s-a concretizat pana astăzi în nimic relevant pentru mediul privat. Ceea ce mi se pare strigător la cer este ca dl. Năsui conduce un minister fără sa aibă o minima experiență in domeniul respectiv. Pentru cei care îmi vor critica opinia întreb si eu, ca simplu antreprenor/angajator: ce poate sa facă pentru antreprenori un ministru care nu a condus nici măcar un boutique, in Romania? Nu a avut o firma, un start-up, o taraba in piață, nimic care sa demonstreze ca s-a lovit de problemele reale din economie! Câtă încredere poți sa ai in cineva care a fost paralel cu mediul privat, dar vrea sa conducă ditamai ministerul, unde se iau decizii de care depinde soarta a mii de IMM-uri?

– a declarat Dragoş Dragoteanu

 Dacă ministrul Năsui, după ce și-a terminat studiile în străinătate, înființa o firmă în orice domeniu si avea un profit minim doi-trei ani de zile la rând, plătind câțiva salariați din activitatea propriei firme, îmi scoteam pălăria in fața lui. Nu poți să reprezinți patronii când nu ai avut un angajat în viața ta și nu ai făcut profit un leu!

– a mai adăugat fondatorul companiei Euroest

Într-adevăr, la conducerea Ministerului Economiei ar trebui să fie un antreprenor, nicidecum cineva care nu a mai condus o afacere înainte, astfel încât acesta să știe provocările cu care se confruntă mediul privat. De altfel, un om care nu a condus niciodată o afacere nu ar trebui să fie la conducerea Ministerului Economiei.

 Oamenii care sunt astăzi aleși si mandatați să ghideze economia României nu au nici pregătirea si nici experiența necesară să navigheze printre turbulențele mediului privat, cauzate de pandemie. Va urma un an greu, un an in care se recalibrează multe economii europene si țările care vor pierde startul accesării de fonduri europene vor avea un viitor nesigur. Asta riscam noi, romanii. Fără proiecte private si guvernamentale fezabile Romania va ramâne in continuare în coada tarilor din UE si numele unor miniștrii vor fi ca si pana acum: neimportante si șterse de istoria politica recenta. Nu poți să faci performanțe in economie cu aschii politice pe post de strategi guvernamentali.

– a completat

Diana Spătaru

Add comment