Start-Up Zone

Prefectul Capitalei: Dacă măsurile duc la aglomerări suplimentare, atunci ele trebuie regândite. Dacă este ora 20:00 și nu mai am pâine aștept până mâine dimineață

Prefectul Capitalei, Alin Stoica: “Evident că dacă aceste măsuri duc la aglomerări suplimentare, atunci ele trebuie regândite sau însoțite de alte măsuri.” Nu este greu de observat că măsurile adoptate îngreunează activitatea IMM-urilor, în timp ce provoacă aglomerații mult mai mari decât ar fi trebuit. Măsurile stabilite odată cu data de 28 martie sunt ineficiente și trebuie regândite.

Președintele PLUS Sector 6 a declarat că măsurile luate în privința magazinelor au fost analizate în așa fel încât să nu conducă la aglomerări, însă abia în zilele următoare urmează să se stabilească dacă au avut scopul gândit de la bun început. Cu siguranță măsurile stabilite de către Guvern au dus la aglomerări de proporții, în contextul în care în ultimele ore de funcționare a magazinelor, cozile din hipermarket-uri sunt uriașe. Mai mult, în zilele de weekend, în care toți operatorii economici sunt nevoiți să își înceteze activitatea la ora 18.00, cozile din benzinării sunt uriașe, iar aglomerările sunt interminabile.

Măsurile impuse de Guvern ar trebui să oprească aglomerările publice, însă acestea nu fac decât să limiteze activitatea IMM-urilor, crunt afectate de criza COVID-19, și să stimuleze obiceiurile de consum de la benzinării, unde totul este cumpărat la supra preț.

Alin Stoica a declarat ce se întâmplă în cazul în care măsurile nu au efectul pe care l-au dorit politicienii. În această situație, prefectul Capitalei susține că aceste măsuri vor fi regândite și reanalizate astfel încât să se evite aglomerația. Cred că este ușor observabil că restricțiile impuse începând cu 28 martie sunt iraționale și prost gândite.

Vestea bună este că luni, 5 aprilie, programul este până la ora 20:00. Închiderea magazinelor mai devreme și limitarea deplasărilor în afara locuinței, ambele măsuri au ca scop limitarea contactelor în grupuri eterogene mari, aglomerări și contactele frecvente între oameni. 

Evident că dacă aceste măsuri duc la aglomerări suplimentare, atunci ele trebuie regândite sau însoțite de alte măsuri. 

Și vom vedea în zilele următoare pe baza datelor pe care le vom solicita comercianților cum a mers această măsură, cum a fost aplicată, dacă a avut efectele scontate, dacă trebuie însoțită de alte măsuri tocmai pentru a evita aglomerarea”

a spus Alin Stoica, într-o emisiune de la Antena 3

Întrebat ce face în situația în care este ora 20:00 și nu are în casă pâine sau lapte, prefectul Capitalei a declarat că așteaptă până a doua zi când se deschid magazinele pentru a cumpăra cele necesare. Dacă este vorba de un copil mic care are nevoie de lapte, atunci situația se schimbă.

„Dacă este ora 20:00 și nu mai am pâine aștept până mâine dimineață când se deschid magazinele. În mod normal da, dacă este o chestiune care nu-i pune în pericol iminent sănătatea și viața, desigur că voi aștepta până mâine

Dacă sunt lucruri care pun în pericol, de exemplu un copil mic care are nevoie de lapte și nu am fost neprevăzător și nu am avut timp să cumpăr acel lapte, atunci mă voi duce la farmacie și voi cumpăra acel lapte

–  a completat prefectul Capitalei.

Redactia

Add comment