Start-Up Zone

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, criticat dur de antreprenori, în mediul on-line

Ministerul Economiei încă lucrează la accelerarea plăților pentru Capital de Lucru, fără vreun rezultat concludent, fapt ce nemulțumește profund antreprenorii care au aplicat pentru Măsura a 2a Capital de Lucru.

Săptămâna trecută, 140 de beneficiari au fost plătiți la Măsura 2, iar săptămâna precedentă plățile au fost mai slabe: doar 19 firme primiseră banii. În anul 2021, plățile au fost îngreunate și de lipsa bugetului de stat pe anul în curs, care s-a aprobat abia în luna martie.

Comentariile la adresa Ministrului Economiei sunt acide și denotă o nemulțumire profundă față de gestionarea Măsurilor de sprijin destinate IMM-urile afectate de epidemia COVID-19.

Păi hai să vedem: ne-a anunțat să asteptăm promulgarea bugetului de stat pentru a da drumul la plăți; imediat după buget a declarat că va plăti câte 1.000 firme / zi; ne-a mai anunțat că trebuie să mai adopte o OUG care trebuie să stea 10 zile in dezbatere publică. A expirat și termenul ăsta. Întrebarea este ce mai are ministrul de lucru acum? Tipareste banii?

– a declarat unul dintre antreprenorii care au aplicat la Măsura a 2a pe un grup destinat Măsurilor de sprijin pentru IMM-urile afectate de pandemie

Până în prezent nu au fost realizate astfel de plăți nici măcar în timpul unei săptămâni, deci promisiunile Ministerului Economiei nu au fost respectate, ci doar lansate ca să mai liniștească nemulțumirea IMM-urilor.

De 5 luni tot lucreaza !!!

– a declarat un alt antreprenor, pe același grup destinat IMM-urilor

Înscrierile pentru Capital de Lucru s-au finalizat în luna octombrie, iar până în acest moment, numărul de firme afectate de criza COVID-19 care au și primit banii pentru redresarea acestora și plata datoriilor sunt infime, motiv pentru care există nemulțumiri atât de profunde.

Domnul ministru să-și dea demisia si sa lase pe altii mai capabili care ar putea gestiona acest minister.

Asta insemana transparenta, declară câte o minciună în fiecare săptămana. 

– a fost alt comentariu, ca răspuns la promisiunile Ministrului Economiei de transparență totală. Aparent, această transparență ar trebui doar să mascheze lipsa plăților la Măsura a 2a Capital de Lucru și blocarea Măsurii a 3a Investiții

Atentie la cuvantul ”lucreaza”!. Urmeaza implementare, emitere, semnare, transfer, s.a.m.d.

– a declarat un internaut la postarea din grupul destinat IMM-urilor afectate de pandemie.

Este crunt ce se intampla!Nu stiu cum se rezista intr o industrie închisă daca deja avem popriri din partea ANAF, activitatea este aproape inexistenta,iar masura 2 nu este pusa in aplicare.Mai nou apar in presa din nou articole cum ca Dl.Barna spune ca vor accelera platile,Dl ministru Năsui ne spune gata se vor face plati 1000 pe zi,intrebare : SUNTEM BĂTAIA DE JOC A ACESTUI GUVERN PE CARE L AM VOTAT!

Firmele din occident închise din cauza pandemiei primesc instant aprox. 50% lunar din CA (de aia le și convine sa stea liniștiti acasa).La noi in țara a trecut UN AN și 10 zile in care au livrat doar promisiuni și falimente!Și le place sa compare restricțiile noastre cu ale altora…O sa vedem cu ce o sa mai achite costul pandemiei!?!

Nu intelege nici economie, nici antreprenoriat și nici turism, domnul ministru Transparenta. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 10/2021, privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului şi alimentaţiei publice, care modifică OUG 224/2020, a fost publicată în Monitorul Oficial nr.186 din 24 februarie 2021. Pana astazi, 18 martie, nu au fost publicate normele de aplicare iar acest program anuntat cu mare entuziasm, dar extrem de vital pentru antreprenorii din domeniul HORECA este in continuare blocat. Prima data am zis ca actiunile domnului Nasui fac parte dintr-un film comic cu buget redus. Acum constat ca va fi o tragedie pentru intreg mediul de afaceri.

Alte comentarii pretind că Ministerul Economiei pare să aștepte ca firmele să dea faliment înainte să le ajute, având în vedere că unele firme afectate de pandemie nu mai pot supraviețui nici măcar o lună. Până ajutoarele de stat vor fi împărțite, firmele care trebuiau să beneficieze de ele nici nu vor mai exista, având în vedere noile restricții impuse de Guvern și situația crizei COVID-19 dăunează din ce în ce mai mult IMM-urilor.

Diana Spătaru

Add comment