Start-Up Zone

BNR anunță un record negativ pentru moneda națională și un deficit bugetar de 12,76 miliarde de lei în primele două luni ale anului. Florin Cîțu: Vești fantastice pentru economie de la BNR. Măsurile guvernului funcționează

Banca Națională a României (BNR) a anunțat marți un curs oficial de 4,9156 lei pentru un euro, ceea ce înseamnă un nou record negativ pentru moneda națională, pe lângă deficitul bugetar major din primele două luni ale anului 2021.

Florin Cîțu a reacționat la veștile BNR, declarând pe contul acestuia de Facebook că aceasta este o veste fantastică pentru economie și că măsurile stabilite de către Guvern funcționează. În realitate însă, cursul anunțat de către BNR este o catastrofă pentru economia României, având în vedere că, de la începutul anului, totul merge din ce în ce mai prost.

Vești fantastice pentru economie de la BNR.

Măsurile guvernului funcționează.

“…la mijlocul anului curent este posibilă recuperarea într-o mare măsură a pierderii de PIB provocată de pandemie, dar și închiderea completă a gap-ului negativ al PIB,..”(Minuta şedinţei de politică monetară a Consiliului de administraţie al Băncii Naționale a României din 15 martie 2021)#RomaniiTrebuieSaStie

– a scris Florin Cîțu pe pagina acestuia de Facebook

Datele Ministerului Finanțelor arată că România a avut un deficit bugetar de 12,76 miliarde de lei în primele două luni ale anului, echivalentul a 1,14% din Produsul Intern Brut (PIB). Deficitul bugetar înseamnă cheltuieli mai mari decât veniturile. Conform bugetului național pe 2021, România își propune în acest an un deficit de 7,16% din PIB. Efectele sunt rate mai mari, scumpiri la mâncare și carburanți etc, efecte care nu sunt nicidecum pozitive, la fel cum declară Prim-ministrul.

Diana Spătaru

Add comment