Start-Up Zone

Fonduri guvernamentale în UK, Germania, SUA sau Franța. Ce beneficii primesc Start-Up-urile și IMM-urile

Fondurile nerambursabile și ajutoarele de stat sunt stimulente economice care pot ajuta Start-Up-urile și IMM-urile să se dezvolte. În țările puternic dezvoltate precum UK, Germania, SUA sau Franța stimulentele de stat sunt într-o continuă ascensiune și ajută mediul privat să se dezvolte. Dacă ar fi să comparăm România cu toate țările menționate am observa că nu avem cum să realizăm o comparație, având în vedere că în România nu există fonduri pentru Start-Up-uri sau ajutoare de stat guvernamentale.

https://www.traditionrolex.com/41

În UK sunt oferite o mulțime de stimulente economice atât pentru Start-Up-uri, cât și pentru firme mici și mijlocii pentru a încuraja creșterea și extinderea economiei locale.

Start-Up

Programul Prince’s Trust Enterprise: În cadrul programului Youth Can Do It, Prince’s Trust lucrează cu tineri între 18-30 de ani pentru a-i ajuta să-și dezvolte afacerile, printr-un program de tip Start-Up. Programul este împărțit în patru secțiuni: sesiune de informații, atelier, construiește-ți afacerea, lansează. Nu există o „subvenție de afaceri” ca atare disponibilă, dar puteți asigura finanțare prin intermediul programului.

Seed Enterprise Investment Scheme (SEIS): Ajută Start-Up-urile să strângă bani pentru afacerea lor de maximum150.000 GBP, inclusiv ajutorul de stat acordat în cei trei ani care urmează până la data investiției. Acest program de Start-up este destinat șomerilor care doresc să își înceapă propria afacere, cu ajutorul unei indemnizații săptămânale în valoare de până la 1.274 GBP. Banii trebuie cheltuiți în termen de trei ani de la emiterea acțiunilor.

Programul Do It este un program de tip Start-Up, care încurajează firmele să aplice atât pentru un ajutor în valoare de 5.000 de lire sterline pentru a-și construi afaceri profitabile, cât și pentru a avea acces acces la cursuri și evenimente și îți vor atribui un manager de premii dedicat.

IMM

Greater Lincolnshire Growth FundGreater Lincolnshire LEP: Poate oferi între 150.000 și 500.000 de lire sterline sub formă de finanțare subvenționată de capital, oferind între 70 și 80 la sută finanțări. Proiectele trebuie să poată începe în decurs de 12 luni de la acordarea finanțării. Sectoarele prioritare sunt agroalimentare, producție, sănătate și îngrijire, porturi și logistică, economie a vizitatorilor, cu emisii reduse de carbon și digital.

Subvenții Adur și Worthing pentru întreprinderi mici: Grantul pentru creșterea întreprinderilor mici este deschis microîntreprinderilor cu până la zece angajați pentru a încuraja creșterea și extinderea economiei locale. Există o subvenție de până la 2.500 de lire sterline, cu o contribuție de finanțare de 50% necesară.

În GERMANIA, programele de tip Start-Up sunt axate pe întreprinderi din industria prelucrătoare și de servicii, iar programele pentru IMM-uri sunt destinate firmelor care au suferit de pe urma crizei COVID-19.

START-UP

Guvernul federal german oferă 10 miliarde EUR suplimentar pentru un fond de capitaluri proprii pentru tehnologiile viitorului („Zukunftsfonds” sau „Fondul viitor”). Fondul va beneficia în primul rând de start-up-uri în faza de creștere cu cerințe de capital ridicate.

Granturi în numerar GRW: Este un program major de investiții angajat în crearea de locuri de muncă și promovarea dezvoltării economice regionale (Start-Up). Oferă subvenții întreprinderilor din industria prelucrătoare și de servicii pentru a acoperi o proporție (până la maximum 40%) din costuri în faza de înființare.

IMM

Bundesregelung Kleinbeihilfen 2020: Își propune să remedieze dificultățile cu care se confruntă companiile în contextul crizei COVID-19. Ajutorul este de 120.000 EUR pentru companiile din sectorul pescuitului și acvacultura; 100.000 EUR pentru companiile active în producția primară de produse agricole; pentru toate celelalte companii afectate de focarul COVID-19, ajutorul este de 800.000 EURO per companie.

În SUA ajutoarele de stat sunt de tipul unor subvenții guvernamentale pentru Start-Up-uri cu idei de afaceri profitabile, în cadrul unor concursuri de proiecte. Pentru IMM-uri, ajutoarele de stat se obțin, de asemenea, în cadrul concursurilor de proiecte.

START-UP

Programele SBIR și STTR: subvenții guvernamentale pentru întreprinderi de tip Start-Up, mai exact programul Small Business Innovation Research (SBIR) și programul Small Business Technology Transfer (STTR). Cunoscute sub numele de „America’s Seed Fund”, aceste premii sunt oferite de Administrația SUA pentru Afaceri Mici (SBA) și servesc drept „cele mai mari surse de capital în stadiu incipient pentru comercializarea tehnologiei din Statele Unite”. Ambele sunt concepute pentru a ajuta întreprinderile mici deținute și operate de SUA să se angajeze în cercetarea și dezvoltarea necesare pentru a-și comercializa ideile.

Inițiativa Visa’s Everywhere: Concurs de proiecte ce oferă subvenții pentru întreprinderile de tip Start-Up cu soluții IT inovatoare, acordând 50.000 de dolari primilor trei finaliști.

IMM

Grantul FedEx pentru afaceri mici: Un concurs de proiecte, prin care câștigătorul primește un premiu de top de 50.000 USD, împreună cu fonduri pentru servicii de tipărire și afaceri. Concursul s-a redeschis pe 16 februarie. În trecut, a fost deschis afacerilor cu scop lucrativ în funcțiune de cel puțin șase luni, cu nu mai mult de 99 de angajați.

Programul Energie Rurală pentru America: ca parte a USDA (Departamentul Agriculturii SUA), acest program acordă sisteme de energie regenerabilă și granturi de îmbunătățire a eficienței energetice. Se acordă subvenții producătorilor agricoli și întreprinderilor mici din mediul rural pentru sisteme de energie regenerabilă sau îmbunătățiri ale eficienței energetice.

În FRANȚA sunt oferite mai degrabă avantaje pentru Start-Up-uri decât finanțări propriu-zise, în mare parte concentrate pe scutirea unor impozite sau împrumuturi fără dobândă. Pentru IMM-uri, sunt oferite ajutoare de stat care să ajute firmele să se redreseze din criza sanitară COVID-19.

START-UP

Guvernul francez oferă noilor întreprinderi și o serie de avantaje financiare sau stimulente, printre care reduceri și scutiri de impozite pe profit pentru companiile care se instalează în zone de „dezvoltare specială”; întârzierea plății primelor patru rate ale impozitului pe profit pentru companiile care nu se află în zone speciale de dezvoltare.

Ajutoarele financiare ale guvernului francez vin sub mai multe forme: împrumuturi subvenționate sau fără dobândă, subvenții pentru înființarea unei prezențe fizice (birou, fabrică, laborator etc) sau pentru cercetare și dezvoltare, garanții guvernamentale, costuri reduse de închiriere sau cumpărare de clădiri sau terenuri, scutiri de taxe și acoperirea cheltuielilor, cum ar fi costurile de instruire pentru noii angajați.

IMM

Fonduri de Revitalizare Economică – Acest fond se adresează întreprinderilor mici și mijlocii (cu cel mult cinci angajați) înființate în zone de dezvoltare. Granturile sunt de aproximativ 3.000 EUR și trebuie solicitate în primul an de funcționare.


Grantul pentru Small Business Builders (SBB) face parte din efortul de ajutorare COVID-19 al KKR. Aceste subvenții de 10.000 USD sunt destinate companiilor operate de grupuri subreprezentate istoric, își adaptează afacerea din cauza COVID-19 și / sau oferă servicii importante comunității. Pentru a fi eligibile, întreprinderile trebuie să aibă 5-50 de angajați și să câștige mai puțin de 7 milioane de dolari în venituri anuale. Întreprinderile trebuie, de asemenea, să demonstreze nevoia de asistență și să ofere un plan puternic pentru a merge mai departe.

Granturi pentru restaurante locale: Subvenții de 5.000 de dolari restaurantelor din anumite orașe din Statele Unite și Canada, pentru a ajuta la compensarea costurilor de administrare a unui restaurant în timpul pandemiei. Subvențiile pot fi utilizate pentru a acoperi capacitatea extinsă de luat masa în aer liber, chiria, salarizarea și alte costuri de funcționare.

Diana Spătaru

1 comment

  • Buna ziua, doresc sa mi deschid o afacere in Marea Britanie , și as dori sa stiu cum trebui sa fac sa primesc fonduri de la guvern. Mulțumesc