Start-Up Zone

Proteste în toată țara, ca răspuns a noilor restricții prost gândite de către Guvern

Protestele spontane din toată țara au reunit mii de oameni, care au ieşit în stradă în noaptea de 28 martie, în ciuda noilor restricţii impuse de Guvern. Noile măsuri anti COVID-19 sunt prost gândite de către Guvern, având în vedere că încurajează aglomerații tot mai mari, atât în mijloacele de transport în comun, cât și în trafic și supermarketuri. Măsurile trebuiau să oprească propagarea virusului COVID-19, nu crearea unor aglomerații uriașe care vor răspândi mai degrabă virusul.

În București protestatarii s-au reunit la Universitate, plecând apoi pe Bulevardul Magheru și ajungând în fața Guvernului. Aceștia nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor.

Prefectul Capitalei le-a transmis un mesaj celor care au anunțat că vor ieși în stradă și astăzi.

„Le transmit că îi înțeleg, de un an de zile nici eu nu am ieșit cu prietenii și mie îmi place să mă plimb în parc seara. Trebuie să ne gândim că în București 1.500 de oameni au murit. Asta înseamnă zece blocuri a câte zece etaje. Dacă măcar unul dintre acei oameni ar putea fi salvat, pentru că noi facem un mic sacrificiu eu zic că merită.” – a anunțat Alin Stoica.

Senatoarea Diana Șoșoacă s-a aflat printre protestatarii care merg în marș spre Piața Victoriei, declarând într-o transmisiune live: „Ce aer plăcut e fără mască”

Un protest spontan a fost și la Pitești. Sute de oameni s-au adunat în centrul oraşului, fiind nemulţumiţi de restricţiile impuse de Guvern. Protestatarii scandează „Libertate!”, „Demisia!” și „România, trezește-te!”.

Sute de persoane participă, duminică seara și în Constanţa, la un protest organizat împotriva noilor măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Protestatarii au scandat, pe platoul Instituţiei Prefectului, lozinci printre care “Masca jos”, “Jos Guvernul”, “Libertate te iubim, ori învingem, ori murim”, “Jos criminalii”, ei continuând să mărşăluiască pe străzile oraşului, transmiţând acelaşi gen de mesaje, dar şi cântând imnul naţional “Deşteaptă-te române”, relatează Agerpres. Manifestarea de protest a fost iniţiată pe o pagină de socializare.

În Timișoara aproximativ 50 de oameni protestează sâmbătă seară faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei şi cer ridicarea carantinei din municipiu, care a fost introdusă din 8 martie. Protestatarii, care nu poartă mască de protecție, scandează: “Nu vă fie frică, pandemia pică!”, “Libertate”, “Arafat, nu uita, Timișoara nu-i a ta!”.

Protestele au avut loc și în Brăila, unde jandarmii au legitimat 23 de persoane și în Sibiu, unde oamenii s-au mobilizat prin intermediul rețelelor de socializare și au ieșit în stradă.

Măsurile impuse de Guvern vor mai aduce spre sine cu siguranță și alte proteste, având în vedere că, noile restricții au fost gândite prost și au încurajat aglomerații mult mai mari, atât în supermarketuri, cât și în parcuri și locuri publice.

Diana Spătaru

Add comment