Start-Up Zone

Protest spontan vineri, la metrou. Circulația a fost oprită, ce au declarat oamenii legii

Vineri, încă de la prima oră, oamenii s-au trezit cu porțile închise la metrou și cu un afiș pe care scria: grevă spontană. Mulți spun însă că, tocmai din cauza acestei aglomerații create, nu iau în calcul să circule cu transportul de suprafață. Circulația cu taxiurile a fost supraaglomerată, drept pentru care, la cererea mare, mijloace de transport precum Uber erau disponibile doar de la sume începând cu 100 de lei pentru o cursă de minim 2 km.

Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, i-a chemat la o serie de discuții pe reprezentanții Metrorex privind situația creată. Acesta susține că încă de la primele ore ale dimineții încearcă să ia legătura cu sindicaliștii, fără a primi însă un răspuns din partea lor. Pe de altă parte, cei de la sindicate l-au chemat pe Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, la o serie de discuții în subteran, unde avea loc protestul.

Social-democrații reacționează la protest, afirmând că dacă PSD încă se afla la guvernare, situația nu era atât de dezastruoasă: “Coaliția nu știe altceva decât să creeze haos! Luați măsuri pentru a debloca situația, nu pentru a pasa vina, guvernați sau plecați!”

Premierul Florin Cîțu a declarat astăzi că protestul a fost ilegal și se vor lua măsuri în acest sens: “Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acțiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineață. Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru și trebuie să ia măsuri. Bucureștenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecuri. Am transmis același mesaj domnului ministru Bode.” – a scris Cîțu.

Diana Spătaru

Add comment