Start-Up Zone

Încă o serie de proteste la ușa ministrului Economiei: Ce solicită angajații uneia dintre cele mai mari combinate din țară

Angajații Combinatului din Târgoviște s-au aflat astăzi, între orele 11:00-13:00, în fața sediului Ministerului Economiei , în cadrul unui protest în care s-a cerut preluarea de către statul român a activelor funcționale ale COS Târgoviște, prin dare în plată în contul datoriilor fiscale.

„Combinatul de Oțeluri Speciale este singurul care ne-a mai rămas. Noi ştim să facem oțel. Dacă pierdem combinatul, pierdem tradiția oțelului în România. Avem o lună de zile în care putem să rezolvăm, calendaristic. Dacă se declanşează procedura de faliment, statul nu are perspective să mai recupereze ceva”, a declarat Nicolae Dragodănescu, președintele Sindicatului Valahia.

COS Târgoviște (Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște) are în prezent 1000 de angajați care, din nefericire, riscă să rămână fără locuri de muncă dacă ministrul Economiei nu intervine, astăzi, în urma protestului, astfel că soarta lor atârnă, potrivit declarațiilor protestatarilor, de semnătura ministrului.

„Venim la sediul ministerului în speranța că vom avea în sfârșit un dialog și domnia sa se va preocupa de soarta COS Târgoviște și de lucrătorii acestuia”, a mai spus Nicolae Dragodănescu.

Diana Spătaru

Add comment