Start-Up Zone

Investiții de 55.000 Euro pentru startup-urile europene

Startup-urile europene ce dezvoltă tehnlogii software as a service (SaaS) pot obține investiții de până la 55.000 de euro, prin înscrierea online la un accelerator de afaceri.

Înscrierile la acceleratorul estonian Wise Guys SaaS 2021 se fac AICI până pe 8 martie. Programul este coordonat de la Tallinn și are module online, dar și la fața locului.

Se caută startup-uri IT ce dezvoltă tehnologii SaaS pentru companii (B2B) și care au deja un produs minim viabil (MVP), o echipă solidă și ambiții de extindere pe piețele internaționale.

Dintre aplicanți, 25 de startup-uri vor fi invitate la un bootcamp de selecție de 3 zile, prin care vor fi alese echipele ce vor fi incluse în programul de accelerare care va începe în aprilie 2021.

Programul durează 5 luni, în care echipele acceptate vor avea parte de mentorat și training pentru toate aspectele afacerii.

Firmele admise vor putea obține investiții de până la 55.000 de euro fiecare, din care 30.000 de euro cash și 25.000 de euro prin program. În schimb, vor ceda acceleratorului 9% din părțile sociale. În plus, startup-urile din program vor avea acces la expunere către o serie întreagă de investitori interanționali.

Acceleratorul de afaceri Wise Guys este dezvoltat în țările baltice (Lituania, Letonia, Estonia), cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Programul B2B SaaS este unul dintre cele 3 programe flagship ale celor de la Wise Guys, alături de FinTech și CyberSecurity

Diana Spătaru

Add comment