Start-Up Zone

PETITIE ONLINE: SUPLIMENTAREA BUGETULUI PENTRU M3

O nouă petiție este pusă la dispoziție pentru antreprenorii care au aplicat la M3 “Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020, pe site-ul petitieonline.com.

Petiția a fost lansată în contextul promisiunii Ministerului Economiei, care i-a îndemnat pe antreprenori să se înscrie la ajutoarele de stat de câte 50.000-200.000 de euro de la Măsura 3 de sprijin chiar dacă unele firme au șanse mici la finanțare, deoarece, în anul 2021, există posibilitatea suplimentării bugetului, iar finanțarea se va face în continuare, cu firmele înscrise în actuala sesiune.

„La Măsura 3 am dat drumul, este deschisă până pe 29 ianuarie 2021. Oamenii să nu se grăbească, ci să-și facă proiectele corect. E important să vorbească cu o firmă de consultanță care știe să facă genul acesta de proiecte. Chiar dacă firma este la 85-90 de puncte, puneți pe oameni să aplice. Dacă vom primi bani de la Comisia Europeană, vrem să continuăm acest program și atunci normal că vor intra în continuare și ceilalți” – a declarat secretarul de stat Liviu Rogojinaru, la lansarea Cartei Albe a IMM, de către Consiliul Național al IMM.

După afișarea listelor preliminare, mulți dintre antreprenorii care au depus cereri de finanțare au lansat discuții și au cerut suplimentarea bugetului, la fel cum a fost promis în anul 2020, anterior procesului de finalizare a depunerilor. Petiția este disponibilă aici și are în prezent un număr de 180 de semnături.

În prezent, bugetul Măsurii 3 de ajutoare de stat pentru redresarea din criza COVID-19 este de 550 milioane euro, cu tot cu partea de cofinanțare proprie a beneficiarilor.

Diana Spătaru

Add comment