Start-Up Zone

Fermieri, pregătiți proiectele pentru finanțare de 50.000 EURO: Semnal de alarmă din agricultură

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat lansarea liniei de finanțare ”DR-14 – Investiții în fermele de mici dimensiuni” în această toamnă, cu o estimare de lansare în luna octombrie. Cu toate acestea, experții din domeniul agricol sfătuiesc fermierii să fie pregătiți din timp pentru a depune proiectele în primele zile ale apelului, având în vedere interesul crescut și posibilitatea închiderii rapide a acestuia.

Interesul pentru finanțarea de 50.000 de euro, oferită prin intervenția DR-14, este enorm, iar experții avertizează că se așteaptă o avalanșă de cereri. Este posibil ca apelul de proiecte să fie închis rapid, chiar după primele 5 zile, dacă se va depăși pragul financiar impus de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

În acest context, consultanții agricoli recomandă fermierilor să fie pregătiți cu toate documentele necesare pentru depunerea proiectelor încă de la începutul apelului de proiecte. Pregătirea în avans și prezentarea unei documentații complete și corecte pot crește șansele de accesare a finanțării și de realizare a investițiilor necesare în dezvoltarea fermelor de mici dimensiuni.

Astfel, fermierii sunt îndemnați să se mobilizeze și să se pregătească pentru această oportunitate crucială în vederea asigurării succesului și creșterii durabile a activităților lor în sectorul agricol.

startupzone

Add comment