Start-Up Zone

Un nou ghid de finanțare pe Programul Transport 2021-2027, lansat în consultare publică

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Autoritatea de Management pentru Programul Transport (PT) 2021-2027 a publicat marți, 1 august 2023, ghidul de finanțare consolidat pentru Prioritatea 6 (P6) Dezvoltarea mobilității sustenabile în nodurile urbane; Obiectivul de politică 2.8 Promovarea mobilității urbane multimodale durabile, ca parte a tranziției către o economie cu zero emisii de dioxid de carbon; Apel de proiecte: P6 Trenuri metropolitane în nodurile urbane, FEDR și P6 Trenul metropolitan București, FC” din cadrul PT 2021-2027.

Trenuri metropolitane în nodurile urbane

Solicitanți eligibili:

  • unități administrativ-teritoriale – municipii reședință de județ cu peste 100.000 de locuitori/noduri urbane în parteneriat cu CFR-S.A.;
  • unități administrativ-teritoriale – județe, în parteneriat cu CFR-S.A;
  • asociații de dezvoltare intercomunitară constituite între municipii reședință de județ cu peste 100.000 de locuitori/noduri urbane și alte unități administrativ teritoriale în parteneriat cu CFR S.A.

*** Municipiile reședință de județ cu peste 100.000 de locuitori/noduri urbane care pot fi finanțate din FEDR sunt: Arad, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

Bugetul limită de contractare: 1.050.000.000 euro

Trenul metropolitan în regiunea București-Ilfov

Solicitanți eligibili:

  • Municipiul București în parteneriat cu CFR-S.A.;
  • asociație de dezvoltare intercomunitară constituită între Municipiul București și alte unități administrativ teritoriale în parteneriat cu CFR S.A.

Bugetul limită de contractare: 213.000.000 euro

Acțiuni eligibile în cadrul ambelor apeluri:

  • Intervenții la infrastructura de cale ferată destinată transportului feroviar metropolitan;
  • Achiziția de material rulant sustenabil pentru serviciile feroviare de transport metropolitan;
  • Dezvoltarea facilităților multimodale pentru transportul de pasageri cu trenul metropolitan.

Perioada de consultare publică pentru cele două ghiduri este de 5 zile lucrătoare de la data publicării pe site-ul MTI, din 01.08.2023 până în 09.08.2023.

Observațiile și propunerile justificate pot fi trimise la adresa de e-mail: dapep@fonduri.mt.ro.

Sursa: MTI

startupzone

Add comment