Start-Up Zone

O nouă sesiune de depunere a proiectelor în cadrul Programului de finanțare nerambursabilă 2023 gestionat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a anunțat marți, 1 august, continuarea Programului de finanțare nerambursabilă 2023 și lansarea unei noi sesiuni de depunere a cererilor de finanțare de proiecte.

Sunt așteptate cu propuneri de proiecte asociaţiile, fundaţiile, unităţile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor de pretutindeni, organizaţiile internaţionale, cât și persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat din România sau din străinătate care utilizează finanțări nerambursabile pentru derularea de proiecte sau acțiuni în sprijinul românilor de pretutindeni, fără termen limită.

Având în vedere că, în cadrul Programului de finanțare nerambursabilă 2023, un solicitant poate depune cel mult trei proiecte, cu condiția ca acestea să se încadreze în programe diferite, DRP a venit cu următoarele precizări:

  • solicitanții care au depus deja două dosare în acest an vor mai putea depune doar unul, dar într-un program de finanțare diferit față de primele;
  • solicitanții care au depus deja în acest an un dosar vor mai putea depune două, fiecare dintre acestea în programe diferite și diferit față de programul în care a fost depus primul dosar.

Cererile de finanțare trebuie trimise în format pdf, la adresa de e-mail proiecte@dprp.gov.ro. Este necesar ca fiecare anexă să fie atașată ca un singur document PDF, denumit ca atare. (de exemplu, Statut.pdf). Nu sunt acceptate alte formate (JPEG, PNG etc.).

După transmiterea pe e-mail a documentelor menționate, solicitantului i se transmite numărul de înregistrare al cererii. Ulterior, responsabilul de proiect solicită, prin e-mail, documente suplimentare sau clarificări, în funcție de specificul proiectului la care solicitantul are obligația de a răspunde în cel mult 3 zile lucrătoare.

Potrivit comunicatului oficial, cererile de finanțare se vor evalua periodic, iar rezultatele evaluării vor fi publicate pe site-ul DRP.

Sursa: DRP

startupzone

Add comment