Start-Up Zone

Fonduri UE 2023: Câte 50.000-3 milioane EUR pentru firme micro, mici și mijlocii, prin 2 linii de finanțare în 7 județe – Ghiduri propuse în Programul Regional Sud-Muntenia

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, care este autoritate de management a PRSM, a scos în dezbatere publică proiectele de ghiduri ale solicitantului pentru 2 apeluri de proiecte destinate firmelor, cu bugete de peste 190 milioane EUR în total:

  1.  „Intensificarea creșterii durabile și a competitivității microîntreprinderilor,  întreprinderilor mici și întreprinderilor mijlocii din regiunea Sud-Muntenia”, din cadrul Priorității P1 – „O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice”, Apelul de proiecte PRSM/ID/1/1/1.3/B, Obiectivul Specific RSO 1.3 – „Intensificarea creșterii sustenabile și creșterea competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive”.
  2.  „Intensificarea creșterii durabile și a competitivității microîntreprinderilor și întreprinderi mici din regiunea Sud-Muntenia”, din cadrul Priorității P1 – „O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice”, Apelul de proiecte PRSM/ID/1/1/1.3/A, Obiectivul Specific RSO 1.3 – „Intensificarea creșterii sustenabile și creșterea competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive”.

După finalizarea consultării publice, ADR Sud-Muntenia va publica ghidurile de finanțare finale și va anunța perioada de depunere a proiectelor în sistemul MySMIS 2021 (care este în curs de realizare).

Cele două linii de granturi IMM vor finanța investiții realizate, de firme, în cele șapte județe din regiunea Sud-Muntenia: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Ca domenii de activitate, finanțările se adresează unei liste de aproape 200 de coduri CAEN, în principal din zona de producție, dar și servicii, dintre care menționăm:

  • 5510    Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare
  • 3109    Fabricarea de mobilă n.c.a.
  • 6201    Activităţi de realizare a software-ului la comandă (software orientat client)
  • 8622    Activităţi de asistenţă medicală specializată
  • 9329    Alte activităţi recreative şi distractive n.c.a.
  • 6201    Activităţi de realizare a software-ului la comandă (software orientat client)
  • 1419    Fabricarea altor articole de îmbrăcăminte şi accesorii n.c.a.
  • 3212    Fabricarea bijuteriilor şi articolelor similare din metale şi pietre preţioase
  • 2041    Fabricarea săpunurilor, detergenţilor şi a produselor de întreţinere

Sursa: startupcafe.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment