Start-Up Zone

Varianta finală a Schemei de ajutor de minimis și a Ghidului solicitantului pe apelul privind digitalizarea producției și distribuției de filme

Ministerul Culturii (MC), prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP), în calitate de coordonator de reforme și investiții (CRI) și de furnizor și administrator al Schemei de ajutor de minimis pentru apelul de proiecte Sprijinirea inițiativelor culturale de accelerare a digitalizării producției și distribuției de filme, finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 11 – Turism și cultură, Investiția 7. Accelerarea digitalizării producției și distribuției de filme, a publicat joi, 26 ianuarie 2022, varianta finală a:

  • Schemei de ajutor de minimis și anexele aferente, aprobate prin Ordinul Ministrului Culturii nr. 2515/11.01.2023 și publicate în MOf nr. 57/20.01.2023 Partea I;
  • Ghidului solicitantului și anexele aferente, aprobate prin Ordinul Ministrului Culturii nr. 2551/25.01.2023.

Apelul de proiecte urmărește să sprijine accelerarea tranziției digitale a producătorilor și distribuitorilor de filme din România prin creșterea capacităților de producție digitală, distribuție, marketing și promovare, inclusiv tehnologii de arhivare digitală. Bugetul total este de 5 milioane euro, suma maximă alocată unui proiect fiind de 100.000 euro.

Data estimată de lansare a apelului de proiecte este 30 ianuarie 2023.

Întrucât cererile de finanțare se depun exclusiv pe platforma proiecte.pnrr.gov.ro este necesară crearea contului de utilizator în conformitate cu instrucțiunile de aici.

Sursa: www.umpcultura.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment