Start-Up Zone

Subvenții pentru panouri fotovoltaice pentru mai multe familii, în 2023

Câteva sute de mii de gospodării pot primi subvenție de la bugetul de stat pentru a instala panouri fotovoltaice de 3 KW, a anunțat ministrul Mediului, Tancsoz Barna, la TVR Info. Aproape 90% dintre cererile depuse au fost finalizate anul trecut.

Ministrul Barna mai spune că este nevoie de finanțare pentru toate aceste panouri fotovoltaice. Anul acesta au fost finalizate aproape 40 de mii de cereri de finanțare din cele 45 de mii. Astfel, 40 de mii de gospodării vor avea sistemele fotovoltaice, finanțate 90 % prin AFM.

200 de mii de beneficiari a subvenției de la bugetul de stat

„Anul acesta vom descentraliza programul împreună cu autoritățile locale. Aș dori să implementăm la câteva sute de mii  de gospodării acest program. Am stabilit anul trecut că asigurăm finanțare mai mare decât până acum și aici lucram cu asociațiile municipiilor comunelor pentru a ajuta sute mii de familii să-și monteze aceste sisteme fotovoltaice.

După estimările mele vor fi în jur de 200 de mii de beneficiari care pot primi subvenție de la bugetul de stat pentru a instala acele sisteme fotovoltaice de 3 kwatt”, a declarat Barna.

sursa: agro-tv.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment