Start-Up Zone

DiscoverEU: Peste 1000 de tineri din România vor primi câte un permis de călătorie

Marți, 10 ianuarie 2023, cei 162.931 de participanți la runda din octombrie 2022 de înscrieri la DiscoverEU au primit rezultatele candidaturilor lor. Un număr total de 47.700 de tineri vor primi câte un permis de călătorie.

1974 de tineri din România vor primi câte un permis de călătorie.

Candidații selectați vor călători, singuri sau într-un grup de până la cinci persoane, în perioada martie 2023-februarie 2024. Aceștia se vor deplasa în principal cu trenul, cu câteva excepții, pentru ca și cei care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate să poată participa.

În cadrul programului Erasmus+, această rundă de înscrieri a fost deschisă tinerilor cetățeni născuți între 1 ianuarie 2004 și 31 decembrie 2004, din statele membre ale UE și din țările asociate la Erasmus + (Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Macedonia de Nord, Serbia și Turcia). Participanții selectați vor putea, de asemenea, să participe la sesiuni de informare înainte de plecare sau la întâlniri în întreaga Europă, pentru a consolida dimensiunea educativă a călătoriilor. O sesiune live cu întrebări și răspunsuri va avea loc la 12 ianuarie 2023 pe grupul oficial de Facebook #DiscoverEU, în cadrul căreia participanții selectați vor primi informații cu privire la viitoarea lor călătorie.

O fișă informativă este disponibilă aici

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Redactia START UP ZONE

Add comment