Start-Up Zone

Anunț de la MADR pentru tinerii fermieri! Ce fonduri se pregătesc pentru anul viitor

Tinerii fermieri vor beneficia de două linii de finanțare începând din 2023: ”sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, cu o alocare financiară de 250 milioane euro, precum și ”consolidarea exploatațiilor tinerilor fermieri instalați și a fermierilor recent instalați”, cu un buget de 170 milioane euro.

Potrivit secretarului de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Sorin Moise, există șanse ca unele măsuri de finanțare prin fonduri europene să fie lansate după mijlocul anului 2023, deși calculele prezentate de MADR în Planul Național Strategic indică o lansare abia în 2024 sau 2025.

”Investițiile în consolidarea exploatațiilor tinerilor fermieri instalați și a fermierilor recent instalați vor beneficia de 170 de milioane de euro. Nu mai mult de 200.000 euro/proiect, cu o finanțare cuprinsă între 65% și 80%, în funcție de anumite condiții.

De asemenea, pentru tinerii fermieri, există o finanțare separată de 250 milioane euro în viitorul exercițiu financiar. Suma va rămâne de 70.000 euro/proiect, 100% nerambursabili. Aici am negociat cu Comisia Europeană, pentru că ei considerau că intensitatea sprijinului ar putea fi diminuată, dar noi am insistat și până la urmă am reușit să menținem acest sprijin în totalitate finanțat de noi”, a precizat Sorin Moise pentru AGRO TV în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Pentru o prezentare completă a viitoarelor linii de finanțare pentru tinerii fermieri, CLICK AICI.

SURSA: AGRO-TV.RO

Redactia START UP ZONE

Add comment