Start-Up Zone

Elevii beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport

Ordinul nr. 6376/2022 prevede aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare şi de decontare a sumelor forfetare pentru elevii care sunt şcolarizaţi în altă localitate decât localitatea de domiciliu.

Unităţile de învăţământ preuniversitar care şcolarizează elevi cu domiciliul într-o altă localitate decât localitatea în care se află unitatea de învăţământ asigură acestora o sumă forfetară lunară pentru cheltuielile de transport, în funcţie de distanţa dintre localitatea de domiciliu şi localitatea în care sunt şcolarizaţi, dus – întors, pe durata cursurilor şcolare.

Elevilor care sunt cazaţi la internat sau în gazdă în localitatea unde studiază li se asigură decontarea cheltuielilor de transport între localitatea în care studiază şi localitatea de domiciliu, astfel:
a) contravaloarea a 4 călătorii dus – întors/lună, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ unde sunt şcolarizaţi;
b) contravaloarea unei călătorii dus – întors efectuate în perioada fiecărei sărbători legale, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ unde sunt şcolarizaţi.

Decontarea cheltuielilor se face pe baza documentelor de transport.

sursa: lexcafe.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment