Start-Up Zone

Linii de finanțare pentru fermierii din zona montană – Depuneți ACUM cererile!

Fermierii din zona montană care vor se beneficieze de liniile de finanțare deschise de Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM), mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a depune cererile. Potrivit programării actuale, sesiunile de depunere a dosarelor se încheie la data de 29 noiembrie 2022, ora 22:00.

Fermierii au la dispoziție următoarele linii de finanțare:

  • Înființare centre de colectare şi/sau prelucrare a laptelui în zona montană – fonduri disponibile: 88.115.724 lei;
  • Înființarea stânelor montane – fonduri disponibile: 34.640.000 lei;
  • Înființare centre de colectare sau de colectare și prelucrare a fructelor de pădure, a ciupercilor şi/sau a plantelor medicinale şi aromatice din flora spontană şi/sau de cultură în zona montană – fonduri disponibile: 89.633.478 lei.

Cu toate că sumele disponibile sunt consistente, fermierii nu s-au înghesuit până acum să depună proiecte. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, consultantul Cosmin Măglaș ne-a explicat motivul aparentei lipse de interes pentru aceste linii de finanțare.

”Înființarea centrelor de colectare sau prelucrare a laptelui în zona montană are un număr de 11 dosare depuse, în valoare de 3 milioane de lei, în condițiile în care avem 88 de milioane de lei fonduri disponibile. Înființarea stânelor montane are zero dosare depuse, iar pentru înființarea centrelor de colectare a fructelor de pădure sunt 6 dosare depuse, cu o valoare de 2,4 milioane lei, în condițiile în care fondurile disponibile sunt de 90 milioane lei.

SURSA: AGRO-TV.RO

Redactia START UP ZONE

Add comment