Start-Up Zone

Ajutoare URGENTE pentru fermieri de la MADR! Se lansează două scheme de sprijin noi

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pregătește două noi scheme de sprijin pentru fermierii din sectorul zootehnic, crescători de vaci de lapte.

Secretarul de stat MADR, responsabil pentru sectorul zootehnic, Antal Szabolcs Barabási, a declarat pentru AGRO TV că ministerul pregătește un ajutor pentru cantitatea de lapte livrată de crescători, dar și un ajutor pentru furajarea vacilor.

”Lucrăm pe criteriile de selecție, respectiv pârghiile cu care putem să-i ajutăm pe fermierii noștri, mai ales tot ceea ce înseamnă vaca de lapte. Sunt două soluții. În primul rând, ar fi un ajutor urgent pentru tot ce înseamnă cantitatea de lapte livrată, iar a doua pârghie ar fi un ajutor pentru furajarea vacilor. Se știe că în trei-patru regiuni ale țării sunt probleme mari din cauza secetei, vorbim aici de producerea furajelor, producerea silozului. Sunt probleme extraordinar de mari și vrem să venim cu un mecanism de ajutor”, a precizat secretarul de stat Antal Szabolcs Barabási pentru AGRO TV.

sursa: agro-tv.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment