Start-Up Zone

Se plafonează prețurile finale facturate la lemn de foc – 400 lei/mc, cu TVA inclus

Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență privind unele măsuri în vederea protejării consumatorului final în ceea ce privește utilizarea materialelor lemnoase și a produselor derivate din lemn, pentru încălzirea locuinței în sezonul rece.

Potrivit Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate din lemn. Astfel, potrivit proiectului aprobat, se plafonează prețurile finale facturate la maxim 400 lei/mc, pentru următoarele sortimente de materiale lemnoase, necesare pentru încălzire în sezonul rece:  lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn și rumeguș.

Conform documentului, prețurile finale facturate se plafonează la următoarele produse, după cum urmează:

– lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn, rumeguș  –  400 lei/mc, cu TVA inclus.

– brichete din lemn maxim 1500 lei/tonă cu TVA inclus;

-pelete din lemn maxim 2000 lei/tonă cu TVA inclus.

Prevederile se aplică consumatorilor finali, respectiv persoanelor fizice și următoarelor entități: unităților de învățământ publice și private, furnizorilor de servicii sociale, unităților de interes local, unităților de cult și unităților administrativ-teritoriale, precum și unităților din subordinea acestora. Aceste măsuri se aplică până la data de 31 martie 2023.

sursa: legestart.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment