Start-Up Zone

PNRR: Se anunță noi finanțări pentru turism, energie și dezvoltare

„Planul Național de Redresare și Reziliență (#PNRR) este programul prin care vom rezolva probleme inclusiv de funcționare a statului, dar este și un program cu termene foarte scurte pentru atingerea jaloanelor. La 31 martie, România a avut de îndeplinit 24 de jaloane. Sunt măsuri importante luate în această perioadă la nivelul tuturor ministerelor, cu impact major în viața oamenilor. În scurt timp vor fi lansate mai multe apeluri de finanțare prin PNRR, pe energie, dezvoltare, dar și turism.

Am avut în această săptămână întâlniri zilnice cu ministerele coordonatoare de reformă și reprezentanți ai Comisiei Europene, în urma cărora am clarificat mai multe aspecte la jaloanele importante referitoare la reforma pensiilor, cloud-ul guvernamentale, energie și sănătate.

Pentru jaloanele alocate primului trimestru din 2022 vom face cerere de plată în luna octombrie, astfel încât nu este periclitat de niciun fel virarea sumelor din PNRR. Mai mult, în luna mai vom face prima cerere, aferentă jaloanelor din decembrie 2021.

De la decizia de implementare a Comisiei privind PNRR, în noiembrie 2021, și până astăzi, Comisa Europeană a dovedit că ne este partener și beneficiem de susținere, însă România are rolul de a realiza ceea ce ne-am propus și toți cei implicați trebuie să-și îndeplinească sarcinile.”

Sursa: Facebook

Redactia START UP ZONE

Add comment