Start-Up Zone

Panouri fotovoltaice în toate fermele din România – Planul Ministrului Chesnoiu

Panouri fotovoltaice pe acoperișurile tuturor fermelor din România, nu pe terenurile agricole – este mesajul tranșant transmis de ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu, într-o vizită de lucru în județul Hunedoara.

Potrivit declarațiilor sale, șeful MADR se află în discuții cu Ministerul Energiei pentru a obține fondurile necesare, astfel încât fermierii să-și poată instala panourile cu ajutorul banilor europeni.

”Veniți la București să vă uitați în jurul capitalei. Nu mai e gram de teren agricol, toate sunt blocuri. Același lucru se întâmplă în jurul tuturor orașelor. Vin acum cei cu panourile fotovoltaice, credeți că le dau vreodată acceptul? N-o să le dau niciodată acceptul, până nu o să punem panouri fotovoltaice și pe cușca câinelui din fermă, n-o să vadă aprobare. Avem acoperișuri de ferme, avem ferme zootehnice, avem fabrici în industria alimentară. Punem panouri fotovoltaice pe ele, că avem 16 miliarde de euro în fondul de modernizare și zac acolo de trei ani.

De două luni de zile discut cu Ministerul Energiei și le spun: fraților, la Ministerul Agriculturii producem mâncare. Vreți să fie mai ieftină? Da-ți-mi banii, că pot să-i implementez prin AFIR; 2 miliarde de euro îi luăm în doi ani de zile, vă garantez asta. Avem zeci de mii de ferme în România unde putem să punem pe acoperișuri panouri fotovoltaice. Dar se umple țara pe terenuri agricole de panouri… Vreți să mă uit impasibil la asta? Nu mă uit”, a subliniat ministrul Adrian Chesnoiu.

sursa: agro-tv.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment