Start-Up Zone

Ministrul Agriculturii anunță subvenții MAJORATE pentru crescătorii de oi

Sprijinul cuplat zootehnic pentru crescătorii de oi va fi majorat începând de la 1 ianuarie 2023! Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Chenoiu, într-o vizită de lucru în județul Hunedoara.

Potrivit șefului MADR, subvenția pe cap de oaie va ajunge la 25 de euro în 2023, iar statul va continua să plătească și ajutorul național tranzitoriu în acest sector.

”În ceea ce privește subvenția la ovine, sunt de acord că este mică. Acesta este motivul pentru care de la 17 euro/cap, cât este în actuala programare, ea va ajunge la 25 euro/cap de la 1 ianuarie 2023 la sprijinul cuplat zootehnic. Iar ajutorul național tranzitoriu va continua să fie plătit și în perioada următoare.

Am lucrat două săptămâni de zile, cel puțin 2-3 ore pe zi, să încercăm să găsim o soluție să dăm bunăstare și la ovine. Nu este fezabil. Am fi ajuns să vă dăm câte un euro/cap de oaie. Ne băteați cu bâtele dacă ne prindeați prin teritoriu, vă costa mai mult drumul până la centrul APIA decât subvenția.

Dar nu luați în considerare doar subvenția pe cap de animal, pentru că dacă aveți încărcătura minimă necesară, aveți posibilitatea să obțineți subvenția pe pășune. Din programul viitor s-a terminat cu plata pentru peisaje”, a precizat Adrian Chesnoiu.

sursa: agro-tv.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment