Start-Up Zone

Reguli de comercializare a energiei electrice produse în centrale electrice din surse regenerabile

A fost aprobată Metodologia de stabilire a regulilor de comercializare a energiei electrice produse în centrale electrice din surse regenerabile cu putere electrică instalată de cel mult 400 kW pe loc de consum aparţinând prosumatorilor.

Ordinul nr. 15/2022 prevede că în contractele de furnizare a energiei electrice încheiate între prosumator, în calitate de client final, şi furnizorul de energie electrică, în calitate de vânzător, periodicitatea de citire a indexului contorului în vederea facturării pe baza consumului de energie electrică măsurat este de o lună calendaristică.

În cazul în care contractul de furnizare a energiei electrice intră în vigoare/încetează în cursul unei luni calendaristice, operatorul de distribuţie a energiei electrice transmite furnizorului de energie electrică, inclusiv la data intrării în vigoare/încetării contractului de furnizare, citirea indexurilor contorului pentru ambele sensuri, reprezentând energia electrică consumată din reţeaua electrică, precum şi energia electrică produsă din surse regenerabile şi livrată în reţeaua electrică.

sursa: lexcafe.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment