Start-Up Zone

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: “Nu se pune problema desfiinţării niciunei agenţii de dezvoltare regională”

Nicio agenţie de dezvoltare regională nu va fi desființată, dar vor exista opt programe regionale pe care le va face Guvernul şi nu un singur program naţional, a precizat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Dan Vîlceanu,citat de News.ro

El a explicat că a înaintat Executivului un memorandum cu titlul de informare care vizează oferirea unor atribuţii de putere publică acestor agenţii de dezvoltare regională, ele fiind la nivelul unor organizaţii neguvernamentale, însă nu a fost luată o decizie în acest sens.

„Nu se pune problema desfiinţării niciunei agenţii de dezvoltare regională. Sunt 8 programe regionale pe care am spus că le facem şi nu se mai face un singur program de dezvoltare regională la nivel naţional. Pur şi simplu suntem în discuţii, dar nu s-a luat o decizie, referitor la modalitatea în care aceste agenţii de dezvoltare regională pot reprezenta şi pot avea atribuţii de putere publică, ele fiind ONG. Ca autoritate de management de exemplu trebuie să poţi institui scheme de ajutor de stat şi schemele de ajutor de stat se instituie numai prin acte normative, deci trebuie să ai putere de iniţiativă în domeniul actelor normative. Nu există niciun proiect pentru desfiinţarea agenţiilor de dezvoltare regională, există o informare la nivelul Guvernului, un memorandum. În urma discuţiilor vom lua o decizie”, a afirmat Dan Vîlceanu, întrebat joi la Parlament dacă este de acord cu înfiinţarea unei autorităţii de management la nivel central şi desfiinţarea acelor agenţii de dezvoltare regională.

El a adăugat că „nu este totul centralizat”.

„Nu există niciun fel de program centralizat. Programele rămân la ADR-uri, programele operaţionale rămân acolo. Aceasta va îndeplini atribuţiile cu doar ce ţine de putere publică”, a concluzionat Vîlceanu.

sursa: economedia.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment