Start-Up Zone

Programul Start-Up Nation va fi relansat în 2022! Iată care sunt noile condiții

Guvernul vrea să reia în anul 2022 programul Start-Up Nation, într-o variantă îmbunătățită, susține ministrul Antreprenorialului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu. De asemenea, pe lângă programul mare, ministerul mai pregătește programe similare, dar mai mici, dedicate unor nișe.

Într-un interviu pentru startupcafe.ro, Cadariu a vorbit despre noutățile care vor apărea în programul Start-Up Nation 2022.

”În primele două etape, ținta a fost de câte 10.000 de beneficiari pentru acest program de start-up-uri, afaceri aflate la început de drum, și au fost alocate 2 miliarde de lei pentru fiecare etapă. Noi în momentul de față avem doar 500 de milioane lei pe credit de angajament. Din discuțiile purtate în Guvern, strategia este următoarea: noi derulăm programele, în acest caz discutăm de ediția a treia la Start-Up Nation. La prima rectificare bugetară vom primi sumele necesare suplimentare, în funcție de ce rezultă din derularea programului.

Ca bază, noi intenționăm să dăm drumul la ediția a treia din Start-Up Nation, dar nu numai atât. Avem în proiect să dăm drumul la niște programe cu un număr mai mic de beneficiari pentru niște nișe. Cum ar fi start-up-urile pentru studenți, sau pentru femei, sau pentru diaspora.

În ceea ce privește Start-Up Nation ediția a treia, cel puțin două lucruri noi vor apărea. Una dintre ele este că nu vom mai puncta numărul de salariați; va fi un număr minim, dar nu vom mai puncta, pentru că s-au dus foarte multe firme pe numărul maxim și au consumat aproape toți banii pe salarii. Al doilea element, pentru a crește responsabilitatea care vor fi beneficiari, va fi un procent de cofinanțare. Unul mic, simbolic, dar care să îi facă mai responsabili pe cei care vor aplica”, a precizat ministrul antreprenorialului și turismului.

Potrivit surselor AGRO TV, Guvernul urmărește să lanseze noul program în luna martie a acestui an.

Redactia

Add comment