Start-Up Zone

Fonduri europene pentru tinerii și micii fermieri – Când anunță AFIR rezultatele din 2021

Fermierii care au depus cereri de finanțare la AFIR pentru submăsura 6.1 ”instalarea tinerilor fermieri”, respectiv 6.3 ”sprijin pentru fermele mici”, așteaptă cu nerăbdare anunțarea rezultatelor după controalele pe teren efectuate de inspectorii AFIR. Acestea se lasă însă așteptate, din cauza volumului extrem de mare de proiecte care trebuie evaluate în această perioadă ce către funcționarii din cadrul instituției.

În ediția de marți a emisiunii ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea, consultanții au făcut publice informațiile pe care le dețin la această oră din interiorul AFIR, cu privire la anunțarea rezultatelor. Se pare că acest lucru s-ar putea întâmpla undeva după jumătatea lunii februarie.

”E o întrebare pe care și noi o punem, dar din sursele pe care le avem, există un termen ca undeva pe la jumătatea lunii februarie să înceapă să se contabilizeze vizitele pe teren și să fie anunțate rezultatele”, a precizat consultantul Marian Vișu-Iliescu, răspunzându-i unui telespectator AGRO TV care a întrebat despre rezultatele submăsurii 6.1.

Același termen se pare că este valabil și pentru submăsura 6.3.

”Legat de submăsura 6.3, am înțeles că AFIR va finaliza evaluarea tuturor proiectelor până în 19 februarie”, a precizat consultantul Răzvan Doța într-un mesaj transmis pe pagina de facebook AGRO TV.

Redactia

Add comment