Start-Up Zone

Fonduri Europene 2022 – Ce finanțări AFIR au la dispoziție fermierii ASTĂZI

Fermierii care vor să acceseze fonduri europene în 2022 mai au la dispoziție câteva linii de finanțare deschise de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Cea mai importantă dintre acestea este submăsura 4.1, unde mai există patru componente disponibile, cu bugete extrem de consistente. Astfel, potrivit informațiilor oficiale de pe site-ul AFIR, până la atingerea plafoanelor financiare, fermierii mai pot depune proiecte în valoare de peste 400 de milioane de euro.

”Ca o noutate ar fi faptul că pe câteva pachete din submăsura 4.1 încă mai sunt bani. Acesta este un lucru îmbucurător mai ales pentru cei care nu au avut suficient timp la dispoziție să-și pregătească documentele. Aici mă refer cu precădere la pachetul destinat investițiilor în zootehnie la nivel național, unde nu s-au depus proiecte decât în număr de 128, care acoperă undeva la 113 milioane de euro, din cei 240 de milioane de euro alocați. Pe de-o parte ne pare rău că nu a fost un mare aflux de proiecte, pe de altă parte pentru cei care au fost un pic întârziați cu documentele, ar fi bine să se grăbească.

SURSA: AGRO-TV.RO

Redactia START UP ZONE

Add comment