Start-Up Zone

Ajutor de minimis de 640.000 lei pentru crescătorii de animale! Hotărâre MADR

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat în dezbatere publică pe site-ul oficial un proiect de Hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 365/2020 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa”, pentru perioada 2020-2022, precum şi a unor măsuri de aplicare a acesteia.

Potrivit documentului publicat de MADR, valoarea totală a schemei de ajutor de minimis, pentru anul 2022, este de 640 mii lei şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2022.

Proiectul de Hotărâre mai precizează că prin acest ajutor de minimis s-a urmărit încurajarea crescătorilor de animale de reproducție din rasele Bazna și/sau Mangalița, în vederea creșterii numărului de animale de reproducție deținute și creșterii numărului de produși valorificați de la acestea, cu scopul creșterii efectivelor de porci din rasele Bazna și Mangalița la nivel național.

Având în vedere că sistemul de creștere al porcilor din rasele Bazna şi Mangaliţa este extensiv, printre beneficiarii ajutorului se vor număra şi crescători de porci din categoria întreprinderilor mici.

SURSA: AGRO-TV.RO

Redactia

Add comment